V Radotíně minulý týden řádili zloději, ale bezpečnostní služba přijela pozdě. Co s tím?

Předminulou sobotu vykradli v Radotíně Na Lahovské několik domů najednou. Některé z nich byly napojené na pult zásahové bezpečnostní služby, ta však přijela pozdě. Do Radotína totiž vyjíždí z Dobřichovic, a cesta jim podle zkušeností majitelů nemovitostí trvá okolo půl hodiny.

V Radotíně minulý týden řádili zloději, ale bezpečnostní služba přijela pozdě. Co s tím?

Domy v ulici Jarmily Novotné a jejím okolí zloději navštívili během sobotního odpoledne. Někteří jejich majitelé byli na Národní třídě, kde si připomínali památku 17. listopadu. Po návratu domů zjistili, že u nich řádili zloději. Lapkové navštívili i několik sousedů. Vyrušilo je až auto, které společně využívá několik bezpečnostních agentur, to však vyjíždí z Dobřichovic.

„Ačkoliv slibují, že do Radotína dorazí nanejvýš do 20 minut, podle mých zkušeností to nestíhají dříve než za 30 minut,“ uvádí David Miklas, majitel domu kousek od ulice Jarmily Novotné. Pozdní příjezd mělo zásahové auto také v sobotu na výročí Sametové revoluce. Zloději v klidu stihli vyloupit několik domů za sebou a zmizet.

„Nechci už čekat, až zloději příště navštíví nás. Proto jsem začal zjišťovat, proč není zásahové auto přímo v Radotíně,“ říká David Miklas. Radotínská bezpečnostní agentura mu nabídla řešení. Pokud dá dohromady několik desítek zájemců o jejich služby, zajistí zásahové vozidlo pro Radotín. Dojezd po vyhlášení poplachu by se tak zkrátil na několik minut.

Dům nebo byt musí mít alarm, který lze napojit na pult centrální ochrany. Nejrozšířenější zabezpečení od firmy Jablotron tuto podmínku splňuje. Napojení na bezpečnostní pult je zpoplatněné. V nabídce firmy Jablotron začíná na částce 480 korun za měsíc.

„Chci se proto Radotíňáků touto cestou nezávazně zeptat, zda by měli o službu zájem. Pokud se sejde dostatek možných zákazníků, projednám s místní bezpečnostní firmou konkrétní nabídku,“ slibuje David Miklas.

Vyplňte anketu v pravém sloupci vedle tohoto článku.

Pokud máte zájem o další informace k výjezdovému vozidlu bezpečnostní služby přímo v Radotíně, klikněte sem: http://bit.ly/pco_radotin

 

 

 

 

 

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit