Drbu, drbeš, drbeme aneb Zavšivený Radotín

Kdyby se pořádala soutěž o to, která pražská škola má nejvíce vší, patřila by jistě radotínská základka mezi favority. Týden co týden posílají učitelé upozornění rodičům, aby dětem prohlédli hlavy, protože v jejich třídě jsou vši.

Drbu, drbeš, drbeme aneb Zavšivený Radotín

Ono by se asi dalo veškerou odpovědnost hodit na školu, jsme přece zvyklí stěžovat si na kde co. V tomto případě – tedy v případě výskytu cizopasníků ve vlasech -  je škola z obliga. Veškerá zodpovědnost leží výhradně na rodičích a na jejich přístupu, jak s problémem naloží, protože povinností učitelů určitě není starat se o hygienu žáků. Kdyby byli všichni rodiče zodpovědní a ve chvíli, kdy obdrží ze školy informaci o vších, dětem řádně hlavy ošetřili, bylo by po problému.
Bohužel tomu tak není a vši jsou ve škole na denním pořádku. Nevím, co se skrývá za laxním přístupem některých rodičů. Nemají na odvšivení čas? Nemají peníze na ty správné a účinné prostředky? Nebo je jim úplně jedno, co leze jejich dětem po hlavě?
Každopádně ať je důvod jakýkoliv, je to jednání maximálně sobecké, protože právě kvůli těmto rodičům trpí děti těch rodičů, kteří zodpovědní jsou. Už jenom tím, že si musí každý týden polévat hlavy nějakou chemií.
Není moc řešení, jak odvšivit Radotín. Ano, nejlepší by byly každodenní kontroly všech dětí před vstupem do školy s tím, že by se zavšivené dítě okamžitě poslalo domů. To by bylo ideální, ale prakticky nemožné. Pomohlo by jistě i vyholení všech dětských hlaviček v Radotíně nebo práškovací letadlo, které dohnalo i Jožina z bažin.  Ani to ale neprojde.
A tak zbývá opravdu varianta jediná  - že se všichni rodiče budou snažit chovat zodpovědně, odvšiví a umyjí hlavy dětem i sobě. A pokud někdo nemá na odvšivovací šampon peníze, osobně mu na něj přispěji.

Opravdu nevíte, jak na vši? Zde je několik rad:
5 triků, jak se zaručeně zbavit vší a nepřijít o vlasy
Jak se zaručeně zbavit vší
Rychlý návod na odstranění vší a hnid z hlavy

 

 

 

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit