Na kole po okolí Radotína

Otevíráme nový seriál pro cyklisty, bruslaře, koloběžkáře. Nabízet vám budeme známé i méně známé trasy v okolí Radotína, které si můžete projet sami nebo i dětmi. A pokud máte svůj vlastní tip na pěkný cyklistický výlet a chtěli byste s ním seznámit naše čtenáře, pusťte se do toho. Stačí se zaregistrovat (mailem nebo přes facebook) a nasat tip prostřednictvím svého profilu. Autorem tohoto prvního dílu je Michaela Bučková.

Na kole po okolí Radotína

Na Rašínovo nábřeží a zpět
Délka trasy: 30 km (tam i zpět)
Nenáročná trasa vede celou dobu po rovině. Začít můžete v Radotíně u mostu přes Berounku, odkud  se pokračuje po levém břehu po cyklostezce A1 směrem na Prahu. Přes Vltavu můžete přejet buď přes Radotínský, nebo Barrandovský most. Anebo lze pokračovat až ke Smíchovu a od Lihovaru přejet na Veslařský ostrov přívozem. Tato část cyklostezky je velmi klidná, na rozdíl od protějšího břehu Vltavy. Odtud pojedete po cyklostezce až na náplavku. Nejlepší zmrzlinu v Praze mají v Puro Gelato na Rašínově nábřeží. Zpět do Radotína se můžete vrátit po opačném břehu Vltavy po cyklostezce A2. Na druhý břeh přejedete pod dálničním Radotínským mostem nebo lze dojet až na Zbraslav a přes most Závodu míru se po cyklostezce 8100 vrátit zpět do Radotína.

Na prosecco do Dobřichovic
Délka trasy: 30 km (tam i zpět)
Vydejte se po levém břehu Berounky po cyklostezce A1 do Dobřichovic. Cyklostezka kopíruje Berounku, odkloní se jen na kousek v Černošicích. Odměna ve formě skleničky prosecca, Aperol Spritzu, oliv či italského čokoládového dortu vás čeká v italském bistru La Fontana. Na pivo se zastavte na jezu, kde se dá v létě koupat (dokonce si zde i zaplavete). Zpět se můžete vracet po druhém břehu Berounky (cesta terénem není značená, ale kopíruje řeku až k černošickému železničnímu mostu). Od něj pokračujte podél chat podél řeky, dokud se stezka nezúží. Jsou zde krásné výhledy na protější skálu u přívozu Kazín u restaurace Tornádo. Na pivo se zastavte v Jedličkových lázních v chatařské osadě.

Úvodní ilustrační foto: Karel Jiras, ostatní fotografie: autorka

 

Fotogalerie

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit