Hurá na brusle! Kam? Třeba kolem Lochkova a Slivence

Že je Radotín ideálním místem nejen pro cyklisty, ale i milovníky kolečkových bruslí, je jistě známo. Pro rodiny s dětmi je vhodná například trasa od Beach Arény směrem k restauraci u Pigiho. Ti náročnější mohou dojet z Radotína až do Podolí. Ale máme pro vás i tip na jednu méně známou trasu pro bruslaře...

Hurá na brusle! Kam? Třeba kolem Lochkova a Slivence

Z Radotína na začátek Černošic
Délka trasy: 8 km
Brusle si můžete nasadit u biotopu a podél koní pokračovat oklikou k Berounce. Podél řeky dojedete až k lávce v Černošicích. Zaslouženou odměnu si pak můžete dát v Beach baru v Radotíně.

Z Malé Chuchle podél Vltavy
Délka trasy: 14 km
Zaparkujte auto v Malé Chuchli v ulici Zbraslavská, odkud pokračujte na bruslích pod Barrandovskými skálami až k Barrandovskému mostu. Tam se napojte na cyklostezku A1 a jeďte směrem na Smíchov, kde stezka u přívozu Lihovar končí. Otočte se a jeďte podél Vltavy zpět, směrem na Zbraslav.  Dojet se dá téměř až k Lahovickému mostu. To je dobrých 6 km. Míjí se modřanský jez, na druhém břehu je restaurace Port62. V létě zde bývá otevřený jednoduchý stánek s občerstvením. Levý břeh Vltavy je mnohem klidnější než pravý. Je tu méně cyklistů a žádní bruslaři. Asfalt není nejlepší, ale bruslit se zde dá pěkně.

Ze Zbraslavi do Podolí
Délka trasy: 20 km
Na jednu z nejoblíbenějších bruslařských tras se můžete napojit pod Mostem míru na Zbraslavi, u kterého se dá také zaparkovat. Odtud jedete po pravém břehu Vltavy do centra Prahy. Cestou je spousta zastávek: bufet na Zbraslavi nabízí piva malých pivovarů, děti se zabaví u restaurace Port67, kde je velké dětské hřiště a lanový park. Míjí se golfové hřiště i mnoho dalších stánků. Nevýhodou této stezky je, že bývá za pěkného počasí přeplněná. Dopoledne, nebo když je pod mrakem, jde o ideální trasu.  

Kolem Lochkova a Slivence
Délka trasy: 7 km
Tohle je tajný tip naší redakce. Brusle si nasaďte mezi Radotínem a Lochkovem a po vedlejší silnici, která sloužila během stavby dálnice, se oklikou (kolem dálnice) vydejte do Slivence. Je tu klid a večer vás doprovodí krásné západy slunce.

 

Máte nějaký svůj zajímavý tip na výlet, kolo či jinou aktivitu? Napište o něm na tento portál. Na jeho obsahu se můžete podílet i vy!

 

 

Fotogalerie

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit