Ukliďme Radotín!

Radotínská radnice se organizační a technickou podporou zapojuje do celonárodní akce "Ukliďme svět, ukliďme Česko", která se letos koná již počtvrté. Dobrovolníci z celé České republiky se budou moci zapojit do úklidu v sobotu 8. dubna. Sraz dobrovolníků v Radotíně je u v 8.30 u radotínské lávky.

Ukliďme Radotín!

Úklid bude podle informací radnice probíhat především na zbraslavském břehu Berounky, hlavně kolem lávky. Tato lokalita je vytipována z hlediska nepořádku jako nejproblémovější, i když je na katastrálním území Zbraslav. Všichni účastníci obdrží rukavice a pytle na sběr odpadků.

"Situace s čistotou se za posledních několik let výrazně zlepšila, každopádně je stále co zlepšovat," uvedl pro náš portál starosta Radotína Karel Hanzlík. Úklid po Radotíně (veřejných prostranství, místních komunikací) provádí příspěvková organizace Technické služby Praha – Radotín, pro níž je to jedna z hlavních náplní činnosti. Ta v současné době připravuje jarní úklid komunikací, který bude zahájen první etapou v příštím týdnu. Více informací najdete zde.

Podle Karla Hanzlíka dostává radnice od občanů nejvíce stížností ohledně nepořádku kolem vlakového nádraží a zastávek MHD. "Tato místa nemá naše radnice na starost, a to z důvodu vlastnických poměrů. Již dlouho v rámci jednání starostů Prahy 1-22 navrhuji, aby nám hl. m. Praha navýšilo příspěvek, aby se místní samosprávy staraly o údržbu a úklid na těchto místech, protože lidé si chodí stejně stěžovat na tu danou radnici a ne na správce objektů či komunikací," vysvětlil starosta Karel Hanzlík. Podle něho nepořádek dělají neukáznění lidé, kteří jsou všude, tedy i v Radotíně. "Tyto lidi musíme vychovávat, a to právě tím, že bude čisto a uklizeno. Naše MČ dává na provoz TS ročně příspěvek ve výši více jak 7miliónů Kč. V případě, že by lidé byli kultivovaní a všude čisto, příspěvek bychom mohli snížit a převést na jiné účelné věci pro Radotín," dodal starosta.

Pokud tedy budete mít v sobotu 8. dubna čas, přijďte k radotínské lávce. V případě zájmu o více informací se můžete obrátit na paní Kateřinu Jirouškovou, telefon: 604 803 114.

Zde je sraz:

LÁVKA

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit