Tipy na kulturní program v období adventu v Radotíně a okolí

Jestliže máte ve svých plánech na první adventní víkend volné místo a chcete si zpříjemnit předvánoční čas kulturní akcí z okolí, nechte se inspirovat našimi tipy.

Tipy na kulturní program v období adventu v Radotíně a okolí

Radotín
První adventní koncert chystá v neděli 27. listopadu od 18 hodin ve velkém sále Kulturního střediska Radotín v domě „U Koruny“ sopranistka Markéta Mátlová. Během večera navíc proběhne radotínský křest nového Markétina CD Perfect Day.

Zbraslav
Adventní koncert
Místo konání: Kostel sv. Jakuba - zámecký parkV programu zazní skladby J. Pachebela, F. Mendelson-Bartoldyho, C. Saint Seanse, A. Dvořáka a G. Frescobaldiho.
Po koncertu od 16:15 hodin vánoční sousedské setkání na Zbraslavském náměstí, spojené s rozsvícením vánočního stromu na náměstí.

Třebotov
V neděli 27. listopadu v 16:30 hodin proběhne v Třebotovské tvrzi tradiční adventní divadelní představení. Tentokrát přijede Dřevěné divadlo Honzy Hrubce s pohádkou O zlaté rybce. Délka představení je 35 minut a po jeho skončení čeká na děti ještě dílnička.
Rozsvícení vánočního stromu proběhne v 18 hodin.

Dobřichovice
V sobotu 26.11. od 10hodin do 18hodin proběhnou adventní trhy na zámku v Dobřichovicích. Těšit se můžete na bohatý doprovodný program. Najdete zde například prodejní výstavu betlémů, dětskou výtvarnou dílnu (12hodin), kouzelníka a klauna Roberta (14hodin) nebo pohádku divadla Buchty a loutky (15:30).
Ohňostroj pak vypukne v 17hodin.

Karlštejn
V neděli 27.11. začíná Karlštejnský královský advent - průvod královny Elišky, šermířské skupiny Alotrium a Reginleif, kapely Třehusk, Kapičky, Proměny, Cabinet, vystoupení ZŠ Karlštejn. Program začne v 10 hodin a bude ukončen v 16:30 hodin. Od 14 hodin Mše svatá – Requiem za Karla IV. v hradní kapli sv. Mikuláše (vstup je zdarma).

 

 

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit