Radotín má pivovar. Jméno má Horymír!

Radotín má novou restauraci, ve které vaří vlastní pivo Horymír. V prostorách bývalé provozovny Amigos majité objektu vybudovali malý pivovar, který bude nabízet 11, 12 a 13stupňové speciály. A výjimečná má být i kuchyně.

Radotín má pivovar. Jméno má Horymír!

Pivo Horymír připravuje pro radotínský pivovvar žena - sládková Gabriela Sluková, a to výhradně z českého chmele a kvasnic a vody z Želivky. Piva jsou nefiltrovaná, nepasterizovaná, ani jinak upravená.

Hned první den, kdy Horymír otevřel své brány, jsme byli na ochutnávce. Příjemně nás překvapil interiér, jehož hlavní nevýhodou je ale hodně špatná akustika. V plné restauraci (covid necovid) nebylo slyšet vlastního slova. Také obsluha nebyla v ten den nejlepší - dámy a pánové nestíhali obsluhovat, na první pivo jsme čekali dvacet minut, na druhé patnáct, až po třetím se tepmo obsluhy přizpůsobilo naší chuti. Ale byl to první den v plném provozu, takže vše odpuštěno.

Větším zklamáním však bylo zjištění, že jedenáctka a dvanáctka (na třináctku nedošlo) nebyly ještě uvařeny v Radotíně, ale v partnerském pivovaru v Poděbradech. A tak kvalitu piva - když není naše - zatím hodnotit nebudeme, počkáme si až na šarži uvařenou přímo na Horymírově náměstí. 

Na jídle jsme si rozhodně pochutnali. Pan šéfkuchař, žák krutého mistra Pohlreicha, opravdu umí. Kančí kýta v pivní omáčce, líčkový guláš i smažené jalapeňos s čedarem neměly chybu.

A tak počkáme, co nám nabídne restaurace v dalších dnech. Horymír jistě pozvedne gastrokulturu v Radotíně. Uvidíme, zda hozenou rukavici zvednou i tradiční radotínské hospody.

Fotogalerie

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit