Radotínským firmám chybějí zaměstnanci, nabídka platů je však podprůměrná

Billa, Albert, Ski&Bike, Cukrárna Hany, Schäfer-Menk, Janka Radotín a další. Všechny tyto společnosti mají jedno společné: hledají nové zaměstnance. Mzdu však nabízejí podprůměrnou.

Radotínským firmám chybějí zaměstnanci, nabídka platů je však podprůměrná

Majitelé oblíbené restaurace Sokolovna Radotín dlouho hledalli nového číšníka či servírku. Za doporučení nového zaměstnance dokonce nabízeli desetitisícovou odměnu. Stálého zaměstnance po několika měsícíchsehnalii, ale stále hledají číšníka či servírku na pravidelné brigády. Jeden z příkladů, jak těžké je dnes najít pracovní sílu v Radotíně.

Dlouhodobě hledají nové zaměstnance do skladů či k pokladnám dva nějvětší supermarkety v Praze 16 - Albert a Billa. Nabízená mzda? Zhruba 16 - 18 000 korun. Na podobnou částku - 17 000 Kč - lákal na inzertním portále nové prodavače také obchod Můj Grunt.

"Za takové peníze se nevyplatí chodit do práce. Sedět za pokladnou osm hodin a mít osmnáct hrubého? To raději budu doma s podporou a nějakou brigádou na internetu," říká jedna z obyvatelek Radotína, která má středoškolské vzdělání s maturitou a dlouho shání po mateřské práci.

Podle ředitelky kontaktního pracoviště Úřadu práce pro Prahu 5 je nyní v evidenci pracovního úřadu celkem 212 občanů Radotína, kteří jsou bez práce, z nichž 113 je nezaměstnaných žen. Pracovních míst nabízí úřad 102. Většinou jde ale o dělnické profese.

Ski&Bike Radotín na svých webových stránkách uvádí: Aktuálně posilujeme náš tým o další sportovní nadšence. Ve Ski a Bike Centru Radotín budete mít příležitost pracovat v dobře sehraném mladém týmu. Volnou pozicí je administrátor/ka skladu a e-shopu. Poloviční až dvoutřetinový úvazek, časově možno přizpůsobit, vhodné i pro maminky na mateřské dovolené, minimum je 85h/měsíc. I v této firmě jsou mzdové podmínky podobné těm ze supermarketů.

Strojírenská společnost Schäfer-Menk dlouhodobě hledá lakýrníky, obsluhu svařovacích robotů, svářeče, lakýrníky, mistra svařovny. Janka Radotín zase elektrotechniky, seřizovače lisovacích strojů, skladníky, ale také obchodníky. Noví zaměstnanci mohou získat penzijní připojištění, stravenky, notebook, mobil či osobní automobil i pro soukromé využití. A plat? Zhruba 18 000 - 25 000 korun. Což je méně než současná průměrná mzda v České republice. Ta ve třetím čtvrtletí roku 2016 činila 27 220 Kč.

 

 

 

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit