Doporučujeme: Mezinárodní festival outdoorových filmů

Kino Radotín pořádá ve dnech 22. 11. – 25. 11. 2016 Mezinárodní festival outdoorových filmů. Okouzlující snímky přírody a fascinující příběhy lidí - horolezců, skialpinistů, freeriderů, ale i domorodých afrických kmenů, které bojují o své přežití. Účastníci zahajovacího dne získají na festival 1+1 vstupenku zdarma.

Doporučujeme: Mezinárodní festival outdoorových filmů

Zahajovacím filmem festivalu bude HIMALAYA TREKING EXPEDITION - LANGATANG, treková expedice do oblasti Langtang, která při ničivém zemětřesení zmizela z mapy světa. V pořadu  jsou  zakomponovány i hinduistické obřady krvežíznivé bohyně Kálí, nepálské pohřby, památky a život v Káthmandú. Pořadem provází ředitel MFOF Mgr. Jiří Kráčalík.

outdoor

Z vybraných filmů:

5 Peaks in one day
Švýcarský alpinista Andreas Steindl (26) dokázal to, co většina lidí považuje za nemožné: uběhl 30,66 kilometrů ze Zermattu do Saas Fee a po cestě překonal pět čtyřtisícových vrcholů včetně Domu, nejvyšší hory v celém Švýcarsku, v čase pouhých 7 hodin, 45 minut a 44 vteřin.

Suri
Dobrodružná cesta po neznámé africké řece zavede slovenské filmaře k unikátnímu přírodnímu kmenu Suri. Během svého putování poznají společenství, které se rozhodlo bojovat za zachování svých tradic a původního způsobu života. Film se zamýšlí nejen nad budoucím osudem kmene a nad zánikem jedinečných kultur, ale také nad potřebou lidské různorodosti, která je nevyhnutelná na přežití naší civilizace v globalizujícím se světě.

O festivalu:

Mezinárodní festival outdoorových filmů je soutěžní putovní přehlídka outdoorových filmů. Za třináct let své existence se stal ve své podstatě a charakteru největším filmovým soutěžním putovním festivalem nejen v České republice, ale také na světě. Festival je zaměřený na sporty i život s outdoorovou tématikou, na filmy dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale také cestopisné.

Filmy nás zavádějí do různých míst naší planety, ukazují mentalitu a kulturu tamních obyvatel. Zavádějí nás do prostředí, kde se běžný "smrtelník" nedostane. Mnoho filmů má velký sociální a citový náboj. Festivalu se zúčastňují čeští, slovenští a zahraniční autoři, filmová studia, národní televize i soukromé televizní společnosti, a to v profesionální i amatérské rovině. Festival a tento filmový žánr má také své mimořádné specifikum a jedinečnost. Filmy si na nic nehrají, to, co divák vidí, je skutečnost, která se odehrála. Filmy jsou jedinečné a neopakovatelné.

Fotogalerie

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit