HAVELSKÉ POSVÍCENÍ - 2021

Dnes jsem se rozhodl navštívit akci pořádanou Radotínskou radnicí. Tato akce se pravidelně koná každým rokem a jmenuje se ,,Havelské posvícení". Na této akci můžete obdivovat rukodělné a šikovné řemeslníky, nabízejíc své výrobky.

HAVELSKÉ POSVÍCENÍ - 2021

Stánky s cukrovinkami, šperky, zajímavým oblečením, koženými výrobky v podobě opasků, kabelek, peněženek atd. Pro zvědavého návštěvníka, jsou zde stánky s různorodými pochutinami a pitím a to jak alkoholickými, tak nealkoholickými.

Akce je tento rok rozdělena na dvě různá místa, zřejmě z důvodu koronavirové krize, které jsme čelili v minulém roce. Proto jsem se také velice divil, když zrovna u vchodu na akci stála security a kontrolovala bezinfekčnost návštěvníků. To jsem tak úplně nepochopil, jelikož nešlo o uzavřenou akci, jakými jsou například koncerty. No, do budoucna si asi i na vzdory slibům našich politiků, že k tomuto nikde nedochází a nikdy docházet nebude. Budeme si zřejmě muset zvykat, že se společnost nebude segregovat a dělit.

U místního úřadu i na biotopu byla instalována pódia, na nichž se v průběhu dvou dnů střídali různí interpreti. Když jsem tady byl já, u úřadu zrovna vystupoval pan zpěvák Petr Spálený se svou chotí Miluškou Voborníkovou. Úžasný zážitek. 

Doufám, že do budoucích let se budeme moci setkávat na podobných akcích mnohem častěji, bez jakýchkoli přihlouplých nařízení a omezení. 

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit