Zimní Radotín - sáňkovalo se ve Slavičím údolí, bruslilo na biotopu a jezdiolo na běžkách kolem Berounky

Radotín zapadl sněhem. Tedy, bílá peřina byla sice vysoká jen asi kolem deseti centimetrů, ale už i to je na naši městskou část docela dost. Zvlíátě po předchozích letech, kdy byl vidět sníh v Praze jen sporadicky.

Zimní Radotín - sáňkovalo se ve Slavičím údolí, bruslilo na biotopu a jezdiolo na běžkách kolem Berounky

Sníh potěšil letos děti i dospělé o to víc, že díky opatřením kvůli pandemii, nebylo možné jet lyžovat na hory. A tak si mnoho radotínských školáků, studentů i dospěláků užívalo na bobech, saních i běžkách doslova všude, kde to šlo.

Sáně a boby provětraly děti především ve Slavičím údolí, kde bylo některé dny doslova "narváno". Přes Slavičí údolí do Lochkova, ale i dál až do Slivence jezdili lidé na běžkách. Běžecké dráhy byly i kolem Berounky či kolem jezírka na biotopu. Tam se po několika mrazivých dnech také vytvořila dostatečná vrstva ledu, a tak někteří Radotíňáci vyrazili i na brusle.

Zimní radovánky nakonec utnula obleva. Teploty se po dnech, kdy rtuť teploměru spadla až na minus patnáct stupňů, najednou vyšplhaly až k patnácti stupňům nad nulou. Holt příroda je mocná. Ještě mocnější než naši mocipáni, zaplaťpámbu.

 

 

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit