Komunikace pod železničním mostem se otevírá

Ve středu 9. prosince se znovu otevře komunikace pod radotínským železničním mostem mezi Horymírovým náměstím a Náměstím Osvoboditelů. Uzavírka Karlické ulice, která znepříjemňovala dopravu v Radotíně, po devíti měsících končí!

Komunikace pod železničním mostem se otevírá

Řidiči z Radotína i okolních obcí si mohou od plic ulevit - Karlická ulice se znovu otevírá! Správa železnic ukončila rekonstrukci železničního mostu, kvůli které byla Karlická uzavřena. Staré, nevyhovující kamenné zdi s železnou konstrukcí mostu byly nahrazeny monolitickou konstrukcí se zabudovanými ocelovými nosníky. Šíře prostoru pod mostem se zvětšila z původních 15 na 17,9 metru, rozšířeny byly i samotné jízdní pruhy pro automobily. Každý z nich nyní disponuje šířkou 3,5 metru. Pěším bude od nynějška sloužit chodník široký dva metry. 

Ačkoliv uzavírka Karlické ulice byla zřejmě dosud největším zásahem do dopravní situace v Radotíně, obešla se nakonec bez vážnějších kolizí. Přispěla k tomu mimo jiné i "koronavirová situace", která na několik týdnů zavřela doma školáky a studenty a přiměla i mnoho řidičů zůstat doma na tzv. home office.

Další uzávěry ještě řidiče čekají
Ovšem pozor, Radotín ještě nemá vyhráno. Správa železnic, která je investorem rekonstrukce železniční trati mezi Prahou a Berounem, a kvůli níž bude v Radotíně omezována doprava ještě půldruhého roku, potvrdila další uzávěry, a to v těchto termínech:

10. 12. 2020 – 17. 1. 2021 uzavírka Vrážské ulice v místě křížení s ulicí Prvomájová a uzavírka ulice Prvomájová v místě podjezdu pod železniční tratí (tzv. myší díra) z důvodu provedení přeložek vodovodu a plynovodu

18. 1. 2021 – 12. 3. 2021 uzavírka železničního přejezdu v ulici Na Betonce z důvodu změny kolejového uspořádání v místě přejezdu

12. 3. 2021 – květen 2022 uzavírka ulice Prvomájová v místě podjezdu pod železniční tratí z důvodu výstavby nového mostu. Myší díra tedy bude uzavřena více než rok. Komunikace pod novým mostem se však rozšíří na dva pruhy, a tak bude "myší díra" průjezdná v obou směrech.

Takže řidiči, cyklisté, chodci, jezděte a choďte opatrně! Správa železnic vzkazuje: "Musíme to opravit¨" :-)

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit