Eva Zeithamerová: Těším se, že v Říčních lázních vystoupí stříbrný slavík

Otázky ohledně pořádání koncertu kontroverzní kapely Ortel jsme položili také paní Evě Zeithamerové, která má Říční lázně, kde se má koncert konat, v pronájmu.

Eva Zeithamerová: Těším se, že v Říčních lázních vystoupí stříbrný slavík

Jste pořadatelem koncertu skupiny Ortel?
Pořadatelem koncertu nejsem, je jím pan Klika uvedený na plakátě, který sdílel na facebooku pan Bárta.
 
Jaká se podle Vás očekává účast?
Účast se dle pořadatele i mého zjištění očekává kolem 300 lidí.

Kolik už se prodalo na koncert vstupenek?
Dle pořadatele je prodáno kolem 200 lístků.
 
Ortel je považován za kontroverzní skupinu. Neobáváte se nějakých komplikací? Jak bude zajištěna bezpečnost v průběhu koncertu?
Žádných komplikací jsem se neobávala v době, kdy jsem domluvila prostor pro pořádání koncertu. Nyní už obavy mám, ale jen z hysterických až fanatických reakcí odpůrců skupiny. Bezpečnost zajištuje pořadatel.
 
Bude zajištěna bezpečnost také před a po koncertu, kdy jsou možné střety příznivců a odpůrců kapely?
Bezpečnost bude zajištěna pomocí svozových autobusů.

Vy sama znáte dobře skupinu Ortel a jejich texty? Jak se na koncert těšíte?
Ortel znám prostřednictvím našich štamgastů, kteří si zde často písničky pouštějí a z návštěvy jednoho koncertu skupiny v Praze Bráníku, který proběhl zcela bez problémů. Těším se, že v Říčních Lázních vystoupí dvojnásobný stříbrný slavík.

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit
Karel Pavlovský
Koncert skupiny Ortel v Radotíně zůstává nedořešený. Bydlím v Černošicích a často jezdím na kole kolem Berounky i kolem Říčních lázní v Radotíně. Je tu pěkně a mohlo by tu být ještě lépe! Potíž je v kontaktování a nebo v přetížení technických služeb (TS), a nebo prostě v tom, že pan Knotek - místostarosta této pražské části - něco slíbí a pak se na to vykašle! Ale k věci. Čtrnáctého června t. r. se v Říčních lázních konal koncert skupiny Ortel. Protože jsem měl v živé paměti problémy kolem udělování Českého slavíka, spojené s touto skupinou a s panem Bangou, jehož některé vulgární texty jsem si přečetl, řekl jsem si, že se o kontroverznosti skupiny Ortel přesvědčím vlastními smysly, a koncert jsme s manželkou navštívili. Koncert se nám líbil. K žádným výtržnostem nedošlo a Ortel jsme si zařadili mezi skupiny, které se úspěšně věnují podstatným tématům současné doby. Kolem koncertu se rozpoutala živá internetová diskuze, která dosvědčovala, že vedení Radotína se akce nezamlouvá, ale není v jeho moci ji zakázat. V jeho moci nebylo ani znemožnit odpůrcům Ortelu pomalování přístupových cest z Radotína nenávistnými nápisy typu „Cesta hanby“, „Cesta nácka“, „Náckové a burani tudy“ a další. Součástí internetové diskuze byl i dotaz na vedení Radotína, zdali nápisy nechá odstranit. Na to zástupce starosty pan Knotek prohlásil, že bude kontaktovat TS, ale že mají moc práce a tak to nebude asi hned. No a dnes, devatenáctého července, po cestě z Radotína jsem zjistil, že tam nápisy jsou pořád! Nevím, kde je pes zakopán, ale rád bych vedení Radotína vyprovokoval k akci. Nejen mně by se tudy jezdilo příjemněji! Ing. Karel Pavlovský Zasláno: vedení Radotína, pánům Hanzlíkovi a Knotkovi server zijemeradotinem.cz, skupina Ortel, redakce informačního serveru Praha 16, Jana Hejrová