Triumfální jízda radotínských Custodes

Radotínští Custodes neměli na letošním ročniíku Memoriálu Aleše Hřebeského soupeře. Přesněji - lepšího soupeře. Celým turnajem totiž prošli bez jediné porážky a zaslouženě mohli v sobotu večer zvednout nad hlavu pohár pro nejlepší boxlakrosový tým.

Triumfální jízda radotínských Custodes

Vítězství v celém turnaji se zrodilo už v osmifinále, kdy na sebe narazily nejlepší týmy celého turnaje: Custodes a Alberta. Oba soupeři se na loňském turnaji potkali ve finále, letos to bylo určitě "předčasné" finále.

Byly to pořádné nervy. První branku vstřelili Kanaďané po pěti minutách hry, naštěstí přišlo po dvou minutách vyrovnání zásluhou Loskota. Branka radotínský tým nakopla, kluci si vytvářeli velmi slušné šance, které však  zmařil výtečně chytající McMillan. A tak se trestalo na druhé straně, po dvou pěkných kombinacích Alberta zvýšila na 3:1. Ale Custodes se rvali dál za hřmotu diváků, kteří zaplnili obě tribuny. Snížili na 2:3, jenže Alberta opět navýšila náskok o dvě branky. S radotínskými Custodes to nevypadalo dobře, tribuny na chvíli utichly.

Vůle po vítězství radotínských kluků, kteří toužili splatit Albertě loňskou porážku, přinesla obrat. Nejprve snížil po pěkné akci Barák a dvě minuty před koncem zápasu chladnokrevně vyrovnal po celý turnaj skvěle hrající Skála. A pak přišly úchvatné chvíle brankáře Mareše. V závěru zápasu výborně pokryl několik velkých šancí Alberty a nakonec bravurně vychytal samostatné zájezdy, které rozhodovaly remízový zápas. Zatímco Pešek i Skála své nájezdy proměnili, Alberta Mareše nepřekonala.

Bravurní výkon Custodes ve fantastickém zápase rozhodl o postupu do večerního semifinále. V něm od začátku nebylo pochyb o tom, které z mužstev postoupí do finále. Radotínští kluci brzy získali náskok 2:0 a bezpečně si drželi postup až do konce zápasu a nakonec porazili kanadské Pioneers 5:2.

A finále se skotskými Glasgow Clydesiders? To už byla exhibice. Hráči Custodes bavili svými kousky nabité tribuny, v polovině utkání si dokonce dovolili nasadit brankářskou dvojku, aby si také mohla vychutnat finálový zápas. Výsedek 15:7 byl pro skotské mužstvo krutý, přesto si však kluci z Glasgowa zaslouží potles za výkony, které na turnaji předvedli.

Na závěr nezbývá než poděkovat hráčům Custodes za perfektní výkony po celou dobu turnaje a dík patří i organizátorům turnaje a také týmu Restaurace Sokolovna za skvělé zážitky. Tak zase za rok!

 Ohňostroj na závěr Memoriálu Aleše Hřebeského:

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit