Jak vyřešit ranní dopravní chaos před školou?

Kdo má děti školou povinné, ví, jak chaotická bývá situace kolem základní školy a gymnázia v době mezi 7.35 - 7.50 hod. Všechny přilehlé ulice jsou ucpány auty, které vozí ve stejnou dobu své ratolesti do škol. Není kam zaparkovat, auta kličkují v úzké ulici Loučanská mezi stojícími vozy, školní autobus si horko těžko proráží cestu mezi desítkami aut, pobíhajícími dětmi a nervózními rodiči. Dá se tento každodenní dopravní chaos řešit?

Jak vyřešit ranní dopravní chaos před školou?

Je jasné, že zavedení dopravních omezení situaci vyřeší stěží. Jednosměrnéý provoz v ulici Loučanská možný není, stejně tak nelze nechat auto odstavené na nejbližším parkovišti (např. u restaurace Rozmarýn či na Horymírově náměstí), protože tam často parkují auta celodenně, třeba z Černošic.

Jedno řešení, poměrně jednoduché, se přeci jen nabízí: otevření školy před půl osmou! Rodiče by nemuseli vozit školáky ve stejný čas, řada z nich by mohla vyložit děti u školy již před půl osmou a nemusela čekat, než se rozrazí školní brány v 7.40 hod. Auta by se nehromadila v Loučanské ulici ve stejnou dobu, delší časové období by provoz "zředilo".

Děti by jistě vydržely čekat ve školních lavicích o deset minut dříve, mohly by si dodělat úkoly či připravit včas své věci na první hodinu. Co na to říkáte, pane řediteli?

Samozřejmě je tu i další možná varianta, a to, že budou rodiče vodit děti do školy pěšky. Co vy na to, maminky a tatínkové?

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit
Iva Glücksmannová
Situace před školou je každé ráno a odpoledne nebezpečná. Vyjet v této době ze Zítkové ulice rovná se sebevražda, Nerespektuje se pravidlo pravé ruky před gymnáziem a navíc tam chybí zábradlí před vchodem. Vysadit děti a hned odjet by šlo ve Felberové ulici, na jejím konci vždy stojí strážník který na bezpečnost při přechodu dohlíží.
Svatava Páleníková
To je docela dobrý nápad.