Neochotný záznamník ve školní jídelně

Jestli něco v Radotíně nefunguje, pak je to školní jídelna. Ne, tentokrát to nebude o šílených recepturách, kterými jídelna krmí své strávníky. (Psali jsme o tomto tématu zde). Tento příběh je o neochotě.

Neochotný záznamník ve školní jídelně

Nevím, jak často se rodičům stává, že zapomenou včas zaplatit svému dítěti stravné na následující měsíc. Ale předpokládám, že se to občas stává, protože člověk je tvor omylný i zapomětlivý.

Nám se to stalo tento měsíc také. Dcera odešla první listopadové pondělí do školy a žena si uvědomila, že neuhradila obědy. Ještě to stejné ráno prostřednictvím internetového bankovnictví poslala na účet školní jídelny příslušnou částku a požádala paní hospodářku, aby dceři vydali oběd, že už je zaplacen. Tedy přesněji - požádala telefonní záznamník, protože paní hospodářka nikdy telefony ráno nezvedá (co kdyby náhodou rodiče něco potřebovali…).

Když se v poledne žena konečně do jídelny dovolala, bylo jí oznámeno, že dítě oběd nedostane, protože platba nebyla doložena. „Ale já bych vám ji doložila, poslala bych doklad o platbě mailem, ale to byste musela vzít ráno telefon, abych se s vámi domluvila,“ namítala žena. „Tady volá ráno tolik rodičů, že nestačíme telefony zvedat. Na účtu zatím peníze nejsou oběd vydat nemůžeme," neustoupila paní hospodářka.

Co na to říct? Podobnou zkušenost mají desítky dalších rodičů, problémy jsou s odhlašováním obědů, výdejem jídla do jídlonosičů a samozřejmě s pozdními platbami. Ano, pochopím, že školní jídelna nemůže dotovat neplátce. Ale kvůli jedné opožděné platbě snad není nutné nechávat dítě hlady. Což o to, ono by hlady neumřelo, ale tady jde o přístup. A ten je v radotínské školní jídelně naprosto nepřístupný.

Úsměvné je, že na webových stránkách jídelny jsou tyto úvodní věty:

Děláme vše proto, aby se u nás děti i ostatní návštěvníci cítili příjemně…
Obědy vaříme z kvalitních surovin a vymýšlíme je tak, aby dětem nejen chutnaly, ale také dodaly všechny důležité látky…

K první větě jsem komentář napsal. K druhé větě se už snad ani vyjadřovat nebudu. I když: ten den, co nedostala naše dcera hlavní jídlo, byla švestková polévka. A v pátek bude červená čočka na zázvoru se špenátem.

Tak dobrou chuť!

 

 

jidelna2.png

 

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit