Na kole po okolí Radotína: Na Cukrák a okruh kolem Chuchle

Cukrák mnozí Radotínští vidí ze svého okna. Ale už jste dojeli k tomuto vysílači na kole? Michaela Bučková vám trasu popíše v dalším díle našeho seriálu.

Na kole po okolí Radotína: Na Cukrák a okruh kolem Chuchle

Na Cukrák
Délka trasy: 30 km (tam i zpět)
Z Radotína jeďte po cyklostezce A1 až k černošickému mostu. Ten přejeďte a za ním se napojte na žlutou turistickou trasu. Ta Vás dovede téměř až k restauraci Tempo pod Kazínem, odkud se začne stoupat nahoru. Poslední úsek je hodně dramatický, není ostuda zde kolo tlačit nebo ho objet (zleva). Kdo dává přednost asfaltu, může k vysílači vystoupat ulicemi Lipenců. Z Cukráku se dá sjet ke golfovému hřišti, odkud se pokračuje k radotínské lávce.

Okruh přes Velkou a Malou Chuchli
Délka trasy: 20 km
Strážovskou ulicí vystoupejte na kopec a přes Lochkov dojeďte do Slivence. Přes „kostičky“ - novou čtvrť s rodinnými domky - se dostanete do Chuchelského háje. Zde je minizoo s bufetem, kde to baví děti. Dospělým lze doporučit vyhlídku na Vltavu u kostelíka svatého Jana Nepomuckého. Kolem zoo koutku se dá sjet lesní cestou dolů do Malé Chuchle, kde se napojíte na cyklotrasu A1 podél Vltavy. Přes Zbraslav nebo radotínský dálniční most (po podvěšené cyklostezce) se dostanete zpět.

Úvodní foto: Karel Jiras, další snímky: autorka

Fotogalerie

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit