Zimní sportování v Radotíně a okolí

Letošní zima i v Radotíně s nadmořskou výškou cca 220 m.n.m. dělá radost milovníkům zimních sportů. Běžkaři, bruslaři, sáňkaři i bobaři všech věkových kategorií si na sněhu a ledu užívají. Kam je možné vyrazit v Radotíně a okolí?

Zimní sportování v Radotíně a okolí

Pro jízdu na saních a bobech je ideálním místem Slavičí údolí, kde to na poměrně strmém svahu pěkně fičí. O víkendech se tam prohánějí desítky dětí i dospělých, louka je ale tak široká, že místa je vždy dost.

Přes Slavičí údolí až do Lochkova  a na okolní pole se dá hezky dojet na běžkách, byť sněhu není až tak mnoho. I začínající běžkaři mohou vyzkoušet trať na chuchelském dostihovém závodišti, kde je dostatečná vrstva povětšinou umělého sněhu. POtěšující je, že tu lze půjčit veškeré vybavení (lyže, hole, boty) nejen pro dospělé, ale i pro děti. Je to tedy ideální místo, kde si mohou rodiče otestovat, zda jejich ratolesti jízdu na běžkách zvládnou.

Dlouhotrvající tuhé mrazy připravily skvělé podmínky pro bruslaře. Jezdí se nejen na hřišti na Starém Sídlišti, ale také na biotopu! Jeho správci denně kontrolují stav ledu, tedy jeho tloušťku, a tak jízda by tu měla být bezpečná.

Téměř dvoukilometrový úsek ledové plochy nabízela v posledních týdnech i Berounka směrem od Černošic do Mokropes. příroda kolem řeky připravila pro bruslaře krásnou podívanou, ovšem pozor, je potřeba sledovat předpověď počasí, podle které mají teploty stoupat. Je snadné ocitnout se na tenkém ledě. Ostatně, v Radotíně se před několika dny probořil led pod malým chlapcem, takže bruselní na řece může být nebezpečné!

Ať už vyrazíte na běžky, brusle či sáňky, přejeme vám hezké sportovní zážitky!

 

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit