Na kole po okolí Radotína: Kavylová step

Přinášíme další tip na cyklistický výlet poblíž Radotína, jehož autorkou je Michaela Bučková. Tentokrát je to méně známé místo: Kavylová step. Znáte ji? Pokud ne, nastartuje své kolo a vyrazte...

Na kole po okolí Radotína: Kavylová step

Kavylová step
Délka trasy: 20 km (tam i zpět)

Víte, že kousek od Radotína se rozprostírá step? Prozkoumejte ji na kole. Z Radotína se vyšlape Strážovskou ulicí směrem k Lochkovu, zde se napojíte na pro motorová vozidla uzavřenou silnici, která vede až k dálnici. Přejedete dálnici po mostě a dojedete až na dohled elektrorozvodně Řeporyje. Napojíte se na červenou turistickou trasu, která pokračuje přes kavylovou step, její skály a vyhlídku a pak prudce spadne dolů na Cikánku. Závěrečný úsek je technicky náročný. Odtud se lze vrátit po silnici kolem Cementárny do Radotína (pozor silnice je zavřená, kolo je třeba přenést, na silnici popadaly velké kameny).

Další variantou je pokračovat po červené podél Radotínského potoka lesem kolem chatek přes Maškův a Kalinův Mlýn do Chotče, dále do Třebova, ze kterého se sjede to Černošic. Zpět do Radotína se vydejte po cyklostezce A1. Trasa se tak prodlouží na 40 km.

 

Fotogalerie

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit