Lejna kolem nás

Městské části Vínohrady a Žižkov jsou proslulé tím, že jejich chodníky jsou poseté psími lejny, mezi nimiž musí chodec kličkovat jako při slalomu. Jenže v poslední době se tomuto nechvalnému stavu začíná blížit i Radotín.

Lejna kolem nás

Je to rostoucím počtem domácích mazlíčků v domácnostech, rostoucí arogantností páníčků, kteří se neobtěžují po svých psech uklidit, anebo neúčinnou prací Technických služeb, starajících se o čistotu v ulicích? Těžko říci, ale zřejmě kombinací všech těchto tří faktorů se z radotínských ulic stává semeniště psích exkrementů.
Vedoucí Technických služeb Radotín Marcel Alferi se domnívá, že se zvyšujícím se počtem psů roste i počet neukázněných páníčků.
"Úklid exkrementu po vlastním psu považuji za morální povinnost a projev ohleduplnosti vůči ostatním občanům bez rozdílu věku. Zodpovědný pejskař uklidí vždy po svém psovi a pakliže má k dispozici pytlík na exkrementy, považuje ho za nástroj k usnadnění práce s odstraněním exkrementu a ne za něco, co jsme povinni mu poskytnout a bez toho jinak exkrement neodstraní," uvedl Marcel Alferi.
Podle něho umístí pracovníci Technických služeb Radotín po celé městské části Praha 16 do stojanů cca 40 000 pytlíků na psí exkrementy ročně. Týdně pak služby uklidí po pejskařích na 90 kg exkrementů.
Závěrem nutno dodat, že psi za svou potřebu opravdu nemohou. Záleží jen na jejich páníčcích, zda mají v sobě dostatek ohleduplnosti, aby lidé nemuseli tak často čistit své boty...
 

A co si o tom myslíte vy, milí spoluobčané? Také se vám, zdá, že jsou psí páníčkové čím dál arogantnější? A jak byste se zachovali, kdybyste viděli páníčka, že neuklidil po svém psovi - dokázali byste mu to říct?

 20161017_180547.jpg                                             
Tento kousek ležel 17.10. hned před vstupem do areálu radotínské Sokolovny.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit