Hotelový dům - bude už radnice konečně tento problém řešit?

Centrum Radotína nejsou jen neustále prezentované zářivé vizualizace, ale také letitá bezradnost s velkorysou ubytovnou sociálně slabých (Hotelák) a prostranstvím před ním, kde denně zaznívá křik hádky a vulgarity.

Hotelový dům - bude už radnice konečně tento problém řešit?

Situace je zde katastrofální. Park určený (snad) k relaxaci používají obyvatelé tohoto domu jako svou "předzahrádku", sdružují se zde, pouští hlasitě hudbu, znečišťují trávu a chodníky, kouří a často i pijí alkohol. Návštěvy policie jsou v parku a u vstupu do hotelového domu na denním pořádku.
Radnice neustále argumentuje tím, že jde o soukromý majetek. Ovšem byla zde snaha nějak tento problém razantně řešit? Např. budovu odkoupit, nebo problém s ubytováním sociálně slabých občanů v CENTRU Radotína vyřešit jinak? Budeme mít novou radnici a nové náměstí a kousek od toho máme ostudu Radotína.
Do parku raději nechodíme, na to už si obyvatelé Radotína zvykli, naše děti chodí kolem parku do a ze školy, máme o něch strach, ale na to se zvyknout nedá! Tento park, plný nedopalků, výkalů od psů a křičících nájemníků hoteláku nelze vůbec využívat.
Autobus č. 244 z Nádraží Radotín na Smíchov a zpět je plný nepřizpůsobyvých obyvatel právě tohoto hotelového domu, nedávno se v autobuse dokonce střílelo! Nebylo by načase už tento stav radikálně řešit?
Kdo přijede vlakem, či autobusem do centra Radotína, musí být z prvního dojmu v šoku! Nádraží a jeho okolí v dezolátním stavu, opilí a špinaví lidé na ulicích v centru, všude nedopalky, lahve přímo na náměstí. Návštěvy se ptají: "Radotín je okrajová čtvrť Prahy, kde žijí převážně sociálně slabí a nepřizpůsobiví?“

Tento stav trvá desítky let, stále se zhoršuje a je to ostuda Radotína.

Po plánovaném zrušení železničního přejezdu (a fakticky rozdělení města) se tato část Radotína, obrazně řečeno, dostane na druhou kolej a problémy se mohou ještě zhoršit.

Je potřeba situaci urychleně řešit, aby tato kolej nebyla slepá!

Mgr. Zuzana Malášková, Radotín

Fotogalerie

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit
Karel Jiras
Tak je odsuňte!! Píšete zde, že se problémem snažíte zabývat a nemáte pro to žádné páky. Nemůžete ani po několika letech nalézt řešení. Každou chvíli zde zasahuje MP, ale ta s tímto problémem, také nic nenadělá. Akorát jsou strážníci těmto nepřizpůsobilým lidem k smíchu a nic si z nich nedělají, jelikož se jim stejně nic nestane. Co je takhle vyhostit za hranice městské části?! Myslím si, že tyto problémy nemají například v Lipencích, nebo v Lochkově či Zbraslavi. Mít zde takovéto lidi, kteří dělají nepořádek a narušují veřejný klid je opravdovou ostudou Radotína.