Parkování v Radotíně? Čím dál větší problém!

V posledních dnech vyrostly v Radotíně jako houby po dešti dopravní značky, omezující dobu parkování na jednu či dvě hodiny. Díky tomu výrazně ubylo míst, kde je možné nechat zaparkované auto po celý den. Například v ulicích Vrážská či Věštínská nelze vůz vůbec zaparkovat na delší dobu, aniž byste nenašli za svým stěračem upozornění na dopravní přestupek od Městské policie.

Parkování v Radotíně? Čím dál větší problém!

Samozřejmě, že tímto opatřením chce radnice umožnit lidem parkování před obchůdky, které se koncentrují právě do oblasti kolem ulice Vrážská. Dalším kladem je to, že u nás v Radotíně nebudou parkovat řidiči ze sousedních obcí. Jenže věc má své velké ALE!

Časová omezení parkování zavádějí obce či městské části, které pro své řidiče mají zajištěno alternativní parkování. A to v Radotíně není. Parkoviště před Albertem je v posledních týdnech totálně plné, protože parkovací místa zabrala výstavba nových domů, ulice kolem lakrosového hřiště jsou obsazeny auty již od sedmé hodiny ranní, a tak rodiče vezoucí odpoledne svá dítka na lakrosový trénink či na kroužky do Sokolovny, nemají šanci se chytit.

Volné místo je na placeném parkoviště P+R, parkovné ve výši 20 Kč se ale evidentně mnoha lidem platit nechce. Místo k k parkování je však hned vedle tohoto placeného parkoviště, na nově upravené ploše v bezprostřední blízkosti vlakového nádraží. Na perón je to doslova jeden skok, ale riskujete svůj život, zdraví, anebo pokutu. A tak se musíte vydat zpět k lakrosovému hřišti, obejít minigolf a dojít uličkou k podchodu.

K podchodu by se sice dalo projít přes placené parkoviště P+R, ovšem tam vás vrátný nepustí. Proč? Je zákaz pro pěší na parkovišti nutný? Čeho se majitelé parkoviště bojí, že někdo z lidí, spěchající na vlak, se pokusí zaparkovaná auta zcizit?

Možná by tento absurdní zákaz mohla vyřešit radotínská radnice. Nasbírala by tak plusové body, ztracené právě nevyřešeným, tedy ne zcela nefunkčním parkovacím systémem v Praze 16.

A jak to vidíte vy, milí spoluobčané?

park                                                                                Přes toto soukromé parkoviště nesmíte přejít!

 Parkování
                                                                   Volná plocha pro parkování naproti vlakovému nádraží

 

 

 

 

 

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit