Představuje se koalice "Společně pro Radotín"

Pod číslem 1 bude v letošních komunálních volbách kandidovat sdružení „Společně pro Radotín“, což je koalice TOP09, KDU-ČSL a Strany zelených. Dovolte mi, abych se na chvíli vrátil ke své bývalé profesi vydavatele radotínského Šemíka a stručně představil sám sebe a v krátkých rozhovorech postupně i své kolegy na naší kandidátní listině.

Představuje se koalice "Společně pro Radotín"

Mé jméno je Luděk Sedlák, je mi 64 let a učím matematiku a tělesnou výchovu na radotínském Gymnáziu Oty Pavla. V Radotíně žiji už více než 30 let, poslední dvě volební období jsem byl zastupitelem, jako nestraník za TOP09. Radotín mám rád a chtěl bych se i nadále podílet na jeho rozvoji. Pokračovat v tom, co se daří, a měnit to, co by se podle nás dalo dělat lépe. To je nám všem na naší kandidátce společné.

Mgr. Jan Martínek: „Chci i nadále zastupovat občany a bojovat o to, aby jejich hlasy byly slyšet“

1/ Můžete se radotínské veřejnosti stručně představit?

Jmenuji se Jan Martínek, je mi 29 let a v Radotíně žiji od narození. Chodil jsem zde na první stupeň základní školy a v minulosti jsem též pomáhal s vedením skautského oddílu. Aktivně též působím v místní římskokatolické farnosti. V minulém volebním období jsem vykonával funkci zastupitele, člena kontrolního výboru a předsedy školské komise.

2/ Proč jste se rozhodl kandidovat v radotínských komunálních volbách?

Chci se podílet na tom, aby život v naší městské části byl opravdu dobrý, a pokračovat v tom, co jsem jako opoziční zastupitel konal – tedy svými připomínkami, mnohdy po konzultacích s občany, přispět k dalšímu rozvoji Radotína.

3/ Co se vám v Radotíně líbí a co vás naopak nejvíce trápí? Co by se podle Vás mělo zlepšit?

Líbí se mi možnost se zakrátko dostat do pěkné přírody na radotínských kopcích, stejně jako možnost procházet se v klidu u řeky. Také dopravní spojení směrem ku Praze je poměrně kvalitní. Rozvoj radotínské školy je, myslím, chloubou současného vedení radnice.

Ovšem ne vše je tak ideální. Například když se procházím po našem městě, na mnoha místech chybí kvalitní průchozí trasy – ať už do zmiňovaných oblastí přírody, nebo právě napříč Radotínem k řece. Stejně tak na řadě míst by mohlo být více stromů a laviček – podobně je na našem území několik studen, které jsou dlouhodobě v nevzhledném stavu, ale u kterých by mohla vzniknout pěkná, klidná místa. Velkou výzvou je také výstavba v centru a její podoba – nebráním se novostavbám, domnívám se, že kvalitní dotvoření stávajícího sídliště je lepší než brownfield, ale řada parametrů může právě nyní být nastavena tak, aby centrum bylo příjemným místem k životu, nejen k přespávání.

Nakonec bych rád inicioval zřízení malého místního muzea spolu se značenou naučnou stezkou.

4/ Jaké jsou Vaše koníčky, čím se zabýváte ve svém volném čase?

Rád si společně s přáteli zazpívám a občas i zahraji na kytaru a ukulele, někdy i na nervy ?. Mou radostí je jízda na koloběžce nebo na kole, rád chodím na krátké dumavé procházky Radotínem i jeho okolím. Při dlouhém deštivém odpoledni nebo za zimních nevlídných večerů rád hraji spolu s kamarády deskové hry – třeba osadníky nebo carcassonne.

5/ Co chcete a můžete nabídnout Radotínu v případě Vašeho zvolení do místního zastupitelstva?

Chci i nadále zastupovat radotínské občany a bojovat za to, aby jejich hlasy byly slyšet. V současné době pracuji na úřadě Prahy 5 a mám zkušenosti z této oblasti, proto bych je rád nabídl i při správě věcí veřejných v Radotíně. V neposlední řadě se zajímám o kvalitní územní plánování s důrazem na dostatek zeleně a občanské vybavenosti. Chci také nadále bojovat za zlepšení dopravní situace v Radotíně s důrazem na potřeby radotínských občanů.

 

 

 

Fotogalerie

Váš komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit